Lite mellandagar.

Julafton hos J:s mamma var fint.
Jag och pappa gav oss ut på en långfärdsskridskotur i fjorden.
Lite fika, som ligger rätt på snön!!

Papput med sin mössa som är "jätteinne" just nu.

Jagut. Jag vet inte varför jag ser så konstig ut, men det är nog för att det ser ut som att jag befinner mig i en istid.

Syster yster och mamma.

Hej häj. Ny T-shirt från rean. Extra snygg.

Jag har köpt en ny extern blixt, woOOooOOoHoooOOoo!!! Nu har jag provat den till max. Skall bara komma ihåg allt jag kom fram till, typ.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!
(så hörs vi väl nångång nästa år)

24:e december.Julafton:God jul!!

23:e december.23:e december:Längtar ju ihjäl mig till sommaren. En tur med båten vore inte helt fel heller, läsa, bada, sola, ta promenader på öarna och grilla. Fint e det.

22:a december.22:a december:
Här knuffar J i mig (och sig själv på något märkligt vis) i Elinas pool, bilden är från Elinas 20-årsfest.

21:e december.21:e december:Det finns några traditioner sådär som jag missar i år när jag inte firar dagarna innan julafton "hemma". Jag missar jul på Liseberg, förra året var jag där med mormor, syster och kusin. Sen missar jag det traditionsenliga Ullareds-besöket som jag och Milla och Carro brukar avverka, om jag inte minns fel var det idag de skulle dit!! Jag missar julgodisbak med syster också. Men jag får ju en jul med J i alla fall, det är ju inte alls fel det heller!

20:e december.20:e december:Rosor i mina föräldrars trädgård. Lisa-nyfiken sitter i fönstret i bakgrunden. Imorgon är det seminarium och sen tar jag jullov, på riktigt då. Jag har haft jullov i mitt huvud i 1, 5 vecka. Men riktigt så har det inte varit. TJO.

19:e december.19:e december:
En vacker dag tog jag och J en promenad på Åreskutan. Det var fint. Vi hade fika i en OKQ8-påse. Dåliga promenadskor hade vi också, men vi ansåg det lite väl hurtigt att klä sig friluftsaktigt istället för snyggt den gången.

18:e december.

18:e december:
Den här bilden är från när jag och Carro hälsade på Milla i Los Angeles. Milla bodde i Manhattan beach och det är på den stranden Carro och Milla hoppar. Vi tog bland annat en roadtrip till Dallas där Milla var med i en fäkttävling och hon vann nästan mot "flaxen" som typ vann. Milla var duktig. Vi var i Hollywood och kollade in kändisars hus, vi var på massa outlets. Vi hamnade i East LA där det satt knarkare på gatorna och gick människor med barnvagnar fulla med sopor, men Carro var inte alls rädd. Vi var på Universal studios och fick se massa häftigt bla husen där desperate housewifes är inspelat. Vi storhandlade på Target nästan varje dag och käkade Noahs bagels på stranden och åkte bil i timtal längs de åtta-filiga motorvägarna. Det hade inte varit helt fel med en till roadtrip i USA, men denna gången med utgångspunkt från Seattle till San Francisco och Las Vegas. Drömma kan man ju alltid.

17:e december.17:e december:
Vira har blivit en klätterapa, men det skall väl katter vara antar jag.
Här sitter hon i köksfönstret och kikar ut genom gardinen.

16:e december.16:e december:Det här var en varm och behaglig dag. Jag vill ha en varm dag igen, och jag ska inte klaga över värmen!! Bilden är från vår återspark i  våras. Se mer här.

15:e december.15:e december:En sådan här hammock skulle jag vilja ha om jag hade ett hus eller en sommarstuga! Man blir ju helt glad av den! Denna stod utanför Storan i Göteborg en sen sommarkväll 2009. Fast man måste ju ha mjuka dynor också, så man kan sova en blund.

14:e december.14:e december:Den här bilden är ifrån när jag och Elina bodde i London. Vi låg på en gräsmatta utanför Buckingham palace (man kan se Victoriastatyn på bilden) och brainstormade om hur vi skulle komma ur vår svacka. Svackan som fortfarande refereras till "svackan" uppstod av att vi hade boende och jobb 15 timmar i veckan. Vårat dilemma var: vad skall vi göra av alla andra våra timmar? och hur skall vi ha råd att göra någonting av dem? Dilemmat var löst två dagar senare och vi badade i jobb på olika pubar. Vi insåg då att vi inte skulle ha tid att turista mer i London så jag hoppas det blir en resa dit inom kort, för jag la mycket på hög som jag ville se men inte hann med.

13:e december.
13:e december:
Jag och CH har en ny tradition. En mycket bra tradition. Efter att vi varit på krogen går vi hem till mig och dricker te. Det passar bra för CH också, hon får liksom en paus på vägen hem och kan komma in och värma sig en stund.


Nu är det dags att börja lyssna på julmusik!! Här är min jul-spotify lista. Det är mest klassiska låtar, sådana som finns på min absolute christmas -97 typ.

12:e december.
12:e december:
Tolv dagar kvar till julafton. Igår åt vi tacos och såg fyra (!?!?!?) filmer, ganska olikt mig, jag gillar ju inte ens film. Vad hände? Det förtäljer inte historien. Men det blir väl så när man drar sig för att gå ut när låren fryser till is och mörkret anfaller. Jag vill ha sommar, en ledig sommar. Men jag fick i alla fall en ledig helg och idag skall jag vara produktiv har jag tänkt.

11:e december.11: december:
En sammanfattning från min externa hårddisk utan någon bild från Österrike vore som en symaskin utan nål, typ? Vintern 07/08 tog jag och min vän Carro en chansning och åkte tåg till St anton i Österrike med en vision om att kunna hitta jobb och få åka så mycket skidor som möjligt några månader framöver. Carro hade 200 kr och jag hade inte mycket mer än så. Men det gick bra. Vi fick flytta in i några Östersund-killars hus en bit utanför St Anton och stannade i fyra månader. Det gick bättre än jag hade tänkt mig, för som de flesta vet var J en av Östersundkillarna.

10:e december.10:e december:Mja, nu kanske ni känner er lite besvikna. Liksom en fågelholk sådär den 10:e och på en fredag var väl inte så kul? Men jag tänkte som så att får ni inte uppleva en dålig lucköppning kommer ni ju inte uppskatta dem roliga. Det är ju lite sådär livet kan vara. På fredagar händer det ju oftast något annat kul som ni säkert kan njuta av, jag ska tex tvätta idag. Skämt åsido, jag gillar bilden och därför ger jag den till er idag den 10:e! (Bilden är förövrigt från när jag var arbetslös och bodde i Östersund, då fick man roa sig med såna här gratis-nöjen).

9:e december.
9:e december:Long time, no see (krokodiljo). Förut på somrarna var GBG-kalaset den stora grejen i augusti. Numera har det bytts ut mot way out west och kulturkalaset. Varje dag åkte man in till stan och såg ett bra band på frihamnspiren. Det måste ha varit en otroligt solig sommar eftersom alla var så bruna. Fast på den tiden jobbade man ju inte hela sommaren. Good times to remember.

8:e december.8:e december:
Här är jag och min lillasyster Lisa. Folk brukar säga att hon är lik blondinbella eller mormor, men jag vet inte riktitigt om jag kan hålla med. Den här bilden är tagen i våras innan vi tog dessa bilder.

7:e december.7:e december:
Förra veckan gjorde jag mitt första julgodis. Jag slog på stort, nämligen: rocky road. Hade hört talas om det förut men nappade inte förrän jag såg underbaraclaras recept på det.


Ingredienser:
1 chokladkaka fazer mjökchoklad
1 chokladkaka mörk blockchoklad
1 påse maltesers
sönderkraschade brago-kex
nästan en hel påse mini-marshmallows


Såhär gjorde jag: lägg bakplåtspapper i lämplig form. Smält chokladen i vattenbad, sen i med allt utom marshmallows. Häll "smeten" på bakplåtspappret, dutta på marshmallows. Sen in i frysen ca en halvtimme. skär sedan upp i lämpliga bitar. (mina bitar blev för stora, de fick knappt plats i munnen). Jag förvarar mitt godis i frysen annars smälter det så fort, men det funkar ju det också! ENJOI!

Godiset funkar mycket bra som belöning när man tentapluggar: "jag får ta tre bitar om jag lär mig kapitel tre, typ".

6:e december.6:e december:Såhär såg snygg-J ut när vi var på Disneyworld i Orlando i januari 2009. Vi drack läsk hela tiden, till varje måltid. för det får man göra när man har semester. Men sen insåg vi att all skräpmat gjorde oss helt energilösa och fattiga, då köpte vi några bananer och vatten istället.

5:e december5:e december:
igår tog jag och Jonas en promenad till en julmarknad. Vi kom hem helt tomhänta, för lite så kan livet som student vara. Men varsin "munk" hade vi råd med. Hemma kallar vi cocosbollar för munkar och munkar för donuts, så allt blir lite fel här tycker jag. Eller är det jag som är helt fel ute?

4:e december4:e december:Oj Ojoj vad mycket svanar. Det här kortet är från en gång när vi tog en promenad med familjen. jag minns inte var nånstans, pappa kanske vet? Mycket svanar var det i alla fall och ungefär det här kortet sitter uppsatt i mina föräldrars kök.

3:e december.3:e december:Det här är Milla. Hon åker på en vagn på en camping i Halmstad. Men ni förstår...att sånt tycker hon bara är rHoligt.

2:a december.2:a december:


Trådrullar som kastas upp i luften. En tråkig dag och brist på kreativitet kan resultera i sådana här spännande bilder.

1:a december.

Idag startas det en julkalender här, det innebär att jag kommer välja en random bild från min externa hårddisk och publicera här varje dag fram till jul.


1:a december:


Här var jag cool. En cool 17-åring. Det var novemberlov och jag och Elina hade tråkigt. Pappa tyckte också att vi hade tråkigt, så han föreslog att vi skulle åka till Fredrikshamn över en dag. Vi var så små att pappa var tvungen att skriva på ett papper så att vi fick åka över. Men jag ska säga att det hände inte särskilt mycket i Fredrikshamn heller. Därför har vi ungefär 1000 bilder från den resan, vilket i och för sig är kul såhär i efterhand.

RSS 2.0