Trapporna som aldrig tar slut.

Idag hände det som vi länge befarat skulle hända. Hissen var ikke brukbar. Att bo på sjunde våningen utan hiss gör att jag och J hellre stannar inne. Njaa, skämt osido. Men det gjorde att vi var tvugna att springa ner för trapporna imorse när vi skulle till skolan. Resultatet blev alltså att vi anlände till skolan tre minuter senare än beräknat. Nu skall jag maila vår kvartersvärd och säga att så här kan vi inte ha det. Dessutom tycker jag lite synd om vår granne som håller på att flytta...


Påsk Påsk Påsk




Vi har redan börjat käka godis som dårar. Nu är även Höna-pöna fylld med godis. Dock kanske inte så länge till.

Beteendevetarbloggen

Nu har vi i föreningen startat en blogg, som förhoppningsvis skall locka nya studenter till vår braiga utbildning. Det har inte blivit så många inlägg där ännu, men om ni är intresserade kan ni kolla in den här.

Bildregn

Här kommer ett litet bildregn från min födelsedag och från festen igår!! Enjoy!



I torsdags införskaffades detta fina dubbla våffeljärnet, jättebra var det också!!

J lagade mat till mig, fläskfile´och potatis. Mmmm. Vin blev det också.

Efter att ha tjatat i två månader gick J äntligen med på att spela monopol, jag hamnade dock bara i fängelse hela tiden, så ingen vinst för mig.

J rakade av sig sitt hår. Han hade tröttnat på sitt långa hår.

Christine hjälpte mig med våfflorna till kalaset!!
Fina påskliljor inköptes, de slog ut på direkten.

Jag fick världens finaste tårta av Anna och Christine. De har gjort allt själva, från att baka tårtbottnar till att färga marsipanen i en jättefin lila färg. Tack så mycket!! Jag blev så himla glad!!
Folk verkade uppskatta våfflorna, så det fick bli en sats till. J läste upp receptet för mig.

Sara och Anna.

Mia och hennes pojkvän Martin.

Christine och Jonas.

John, Edvin och Hanna är tigrar.
Jag fick så himla många fina gratulationskort både från folk hemifrån och härifrån. Av Elina och Joox fick jag ett fint halsband och armband från Buenos Aires. Av Christine och Anna fick jag en jättefin tårta och av Mia och Anna en fin ljuslykta och av Martin en wok-kokbok. Av Hanna och Edvin fick jag ett påskägg fullsmockat med massa gott godis. Av Anna fick jag sand från Kuba och Costa rica och det finaste och roligaste födelsedagskortet med flodhästar på. Av Eje fick jag ett kort med en katt som blundade, eftersom jag skrivit här på bloggen att djur brukar stirra ut mig. Av Sara, John och Mikael fick jag en liten barbie och en skrapad trisslott, dock ingen vinst. Av Jonas fick jag en muskelman, och en biljett till en öl på krogen. Av mormor fick jag pengar och ett fint kort. Av mamma, pappa och Lisa fick jag massa pengar. Av farmor och farfar fick jag också pengar. Av Lovisa och Saga fick jag ett fint gratulationskort.

Tack allihopa!!

Genom åren

Av någon anledning har jag inga särskilt fina bilder från mina senare års födelsedagar, kanske skall ändra på det i år. Jag saknar alla de där hemmagjorda presenterna från Elina, Carro, Anna, Hanna, Milla och Joox. De var fina och personliga!! 


2006 fyllde jag 18, Anna och Hanna hade gjort ett jättefint kollage med bilder på mig genom åren. Jag fick även 18 ballonger, och om jag inte minns fel var det godis i dem? Jag och Carro gick ut på den extremt ocoola klubben wish i Göteborg på kvällen, kändes coolt att få köpa alkohol i en bar, även om resten inte var något att hänga i granen.


När jag fyllde 19 hade jag middag hemma med massa vänner. Carro hade precis tagit körkort. Mamma var sjuk och Carro fick låna mammas bil, vi körde till ICA och köpte två "köcklingar", som vi sedan skulle ha till en jättegod flygande Jakob. Anna och Hanna hade bakat kladdkaka och jag fick en godisbehå av Carro, Elina och Joox. Sedan tog vi tåget mot nyfiket i Varberg.

Min 20:e födelsedag firades i Pettneu i Österrike tillsammans med Carro, joox och Linn. När vi hade tagit gondolliften upp till toppen insåg vi att det var världens storm däruppe, man såg knappt handen framför sig. Det var ingen som hade råd att ge mig någon present. Men jag fick en öl av någon på krogen, varm choklad i fiket på toppen, samt tre kinderägg av joox. Jag firade min 20-årsdag med att sätta ett tomtebloss i en lök i en smutsig tallrik. Fin födelsedag, jag fick så himla många grattis-samtal från Sverige, det ringde stup-i-kvarten.
Förra våren bodde jag i Östersund, och var arbetslös, Jag bestämde mig för att åka hem för att fira min födelsedag eftersom jag inte varit hemma året innan. Vilket J tyckte var tråkigt. På min födelsedag jobbade alla jag kände hemma. Jag fick spendera hela dagen ensam. Men tårta verkar jag ha fått.




Läskiga djur

Jag undrar vad dessa läskiga djur tänkte när de stirrade ut mig. Jag menar, ingen annan i deras "flock" verkar bry sig. Jag insåg att jag hade samlat på mig tre sorters djur till denna kategori och kanske blir det fler. De flesta som känner mig vet att jag inte är bästa vän med djur (men extremt bra vän när de ligger på tallriken). (Fast jag gillar katten Polly).


Här har vi en kobent ko, en riktigt stirrig typ dessutom. Hur snygg var han själv liksom??

Den här hunden använder ett typiskt trick, så fort man ska stirra tillbaka på han viker han undan med blicken. Vilken mes. (Jag lovar, jag äter inte hundar.)
Det här fåret är otroligt nyfiken, men jag tror även att han är flockens ledare eftersom även de andra fåren är på väg åt mitt håll. Riktigt läskig typ det där, han följde efter mig tills jag klättrade upp för ett högt berg, hans smidighet satte stopp för hans nyfikenhet. Too bad.

Lördag

Idag har jag gjort mycket mer än jag gjort någon lördag sen jag flyttade till Umeå (läs:inte varit bakis).


Såhär ser snöförhållandena ut i Umeå. Jag börjar tro att det inte finns något slut på vintern här. Ena dagen är det sol och känns som riktig vår, andra dagen är det snöstorm och längdskidåkningstävling på ängarna vid universitetet. Men det kan ju också vara en upplevelse!!

Tog ialla fall en promenad till min före detta korridorskamrat Mia och hennes sambo Anna, där det konsumerades kladdkaka, glass och kaffe i stora mängder.

Vi satt i solen på deras balkong och det var bara lite kallt.

Fast jag fick mest sol på mig.
Efter detta mötte jag upp J i stan och käkade på max. Gott!!

BYE

BIT-föreningen goes tacokväll


Ordförande Peter och arrangemangsutskottet Jillian.

Arrangemangsutskottet Tobias.

Arrangemangsutskottet Jillian.

Kassören Lovisa och sekreteraren Sara.

Vice ordförande, jag.

Ledamot Sanna och Robin

Arrangemangsutskottet Torris.

Webbansvarig Daniel.

Sara.


Lite sådär såg det ut hemma hos Mr ordförande igår. Ganska mysig och lugn kväll med TV-tittande och folköl.

Näe, Nu blire plugg!!


Till Lisa

Schysst att du ägnade mig ett helt inlägg!! Får nog ta att göra detsamma. Usch, låter inte som någon vidare vecka, jag hoppas du får en mycket bättre vecka nästa vecka, peppar, peppar, ta i trä(skalle)(din alltså). Men lille vän, vet du inte att Urban outfitters ligger i Stockholm också, vilket också American apparel gör, samt H&M trend. Så för att göra hela kalaset mindre dyrt (eftersom vi båda är fattiga studenter)och mindre planerande föreslår jag en trip till Sthlm. Några frågor? För övrigt har jag aldrig skjutit pilpåge. Men jag skulle vilja testa curling, fast jag skulle tro att det är som långsam bowling, booooriiiing!! Slut på allt dillande om persilja.


Här får du en bild på dig själv.


Over and out! peace mister sister.

Påskmust

Det är nästan så jag får för mig att det är december när det snöat över natten, fortsätter hela dagen. luktar klementin i korridorerna i skolan och jag dricker påskmust när jag kommer hem. Konstigt att man kan få känsla av jul fast det inte ens är i närheten. Nästan som jul-i-juli, rätt intressant tanke. Sådana funderingar får jag när jag har paus i mitt annars så otroligt jätteeffektiva pluggande.

Hejrå.

St Patrick's day


bild härifrån

Idag infaller St Patrick's day, vilket verkar vara välkänt bland studenter. Många studenters ideologi: allt som går att firas skall firas!! WohoohoOHOHoo!! St Patrick's days grundläggande förutsättningar är: ha gröna kläder, samt: drick Guiness!! Och bli full som en kastrull!!  Men jag slipper detta spektakel då jag och J har biljetter till Raw comedy club ikväll, vilket även det kan bli kul, speciellt dagen efter!!

BYEBYE

Solen i frukosten


Det är så skönt o sitta i köket och ha solen värmande på sig. Synd bara att ena axeln blir kall. Alltid är det nåt.

É det en mango?


Mango Mango Mango!!!! och lite granna läsa i en jättetråkig bok.

Emil


Såhär ser Millas och Mattes lille Emil ut!! Så liten och söt! och varm säger Milla.

HEJ

Hej jag längtar hem.  Jag vill träffa min blivande bästis Emil, som jag bara vet kommer vara världens underbaraste lilla söta unge!!

Jag vill träffa dig, Emil!!

Kittelfjäll

Helgens höjdpunkter: Mycket god mat, mycket fint väder på lördagen samt mycket spännande vilseåkning i en brant skog.
På söndagen var vi möra i kroppen av all åkning dagen innan. Men det gjorde inte så mycket, för det var storm på toppen, snö som piskade på kinderna och mörka moln på himlen.


Lite öl första kvällen.

Men för vissa innehöll helgen det här.
Min lins försvann, men den kom fram igen.

Förfest.


Idag har det varit plusgrader här, så det har töat en del. Jag tyckte det var extra spännande att det gick att öppna balkongdörren för första gången sen vi flyttade hit.

Skidåkning

Om några timmar bär det av till Kittelfjäll för lite skidåkning, WEeoeeoHoo!!! Åter söndag.
Trevlig helg!!

Helg

Det har varit en ovanligt händelserik helg. Jag och J tog nämligen vårt pick och pack och åkte på en resa till Sveriges mitt. Sveriges mitt bjöd på både det ena och det andra.

Såhär skulle jag vilja sammanfatta helgen i korta drag: Pizza, Ola, Andreas-Charlotte Kalla, hjärnsläpp, Åre-åka skidor, Östersund, pizza, Ola-förfest, Paradise-hotel-cimon på ett överbefolkat O-Learys, Behövde inte visa leg på krogen, Mcdonalds, larm på krogen, taxi, stress, lugn, plugg, tillbaka i Ume.


Vi hälsade på Charlottes Kallas granne.


J in the low high snow.

Det gick bra idag.


Tajm for bäd: seminarium imorgon!!

RSS 2.0