Inspirationsdagen.

Nu har jag också varit med! Här kan ni läsa mer: http://www.infotechumea.se/inspirerade-studenter-tror-pa-framtiden.

Jakob=kändis.

Jakob har blivit kändis, det är lätt att bli när man studerar på informatik! Läs mer här!

Fotopromenad.

I lördags var jag och Jakob på en promenad och fotade. Han läser en kurs som heter digital bildredigering, det är nästan så man blir lite avundsjuk! Jag fick ställa upp lite som modell för långt och kort skärpedjup, detta är långt.
Vi upptäckte lite konstverk i en tunnel, riktigt tjusigt med guldramar.
Jag demonstrerar kort skärpedjup.
Ännu en del av konstverket. Gautukonstverk gillas, det är gratis att se på och imponerande! Men det gäller att ha ögon med sig, annars är det lätt att missa.
Kort slutartid. Lång slutartid fungerade inte mot allt det vita med min kamera. Snön är på väg bort nu, men det är klart, det tar ett tag när det är så mycket. Tjohej!

Dessa dagar.

Sommar, med Milla i Alicante.
Sommar och symaskinsshopping med Anna i Göteborg. Hennes min speglar vad hon känner för polispansarbilarna i bakgrunden.
Sommar och sol i Smögen. Med pappa och båten.
Sommar i Olso med Elina.
Sommar och väldigt dramatiskt väder. Med Ox på shoppingtur i Kållered.

Garn.

Lila fick det bli!
Med rosa stickor, schnöggt!

Anna tipsade mig om att det går att sticka en t-shirt om man gör två stora fyrkanter, det låter ju inte alltför svårt. Sedan skrev Sara att mössor är lätt om man har en rundsticka, så mössa får vänta tills jag införskaffat en sådan. Om jag nu inte redan glömt hur man gör, minnet är bra men kort.


Sedan har jag varit lite frustrerad över youtube-klippet KONY 2012 som spridits som en löpeld bland sociala medier de senaste dagarna. Jag är varken för eller emot och vet knappt något om det. Men att bara köpa ett sådant koncept rätt av utan att ifrågasätta vad det möjligtvis kan vara tycker jag är lite naivt. Många av de personer som spridit denna video vidare vet jag är ganska oinsatta i både politik och välgörenhet, liksom jag. Med det sagt kan det vara läge att ta ett steg tillbaka. Att läsa om lite olika synpunkter går att göra bland annat här och här.Det är ju också internationella kvinnodagen idag, det bör ju faktiskt uppmärksammas! Det går att läsa om här och här.

Lugna helgen.

Det har varit en lugn och skön helg med mycket vila men även inflyttningsfest, filmkväll, promenad till stan, kebabätande och jag har lärt mig sticka! Vad skall man börja med som är lätt? Skulle tippa på halsduk, men känns lite omotiverat då våren nästan är på väg. Lätta stickningsrecept mottages gärna!!

Nu smälter det.

Snart är det sommar, ja men typ iallafall. Om vi är lite positiva.

RSS 2.0