Genom Sverige

Snart skall jag tåga genom Sverige. Jag är så himla lättad, för hemtentan har lämnats in idag. Skönt värre!! Snart ses vi alla där hemma!! YeeeEaAaaaaHOOoooOO!!!

Cykäl
Jag har legat på balkongen och krälat en stund för de här bilderna, då kan jag ju inte strunta i att lägga upp dem på bloggen. Men nu blir de plugg. Igen.

Tudilloo!!

Grilla

Vi invigde grillen igår, som man säger (fast i själva verket använde vi en engångsgrill). Det blev hur gott som helst kan jag meddela. J meddelar att han numera bytt namn till tzatziki eftersom det är det enda han kommer äta i sommar. Gott.
Förövrigt åker jag hem på torsdag, så på fredag blir det Valborgsfirande i södra Sverige!! Jag är dock lite orolig för min vän Elina som befinner sig i Thailand (som just nu klassas som världens farligaste land), och enligt planer ska flyga från Bangkok på onsdag. Frågan är hur det kommer att gå? Jag hoppas du kommer hem, och slipper sitta i en källare och vänta, typ. Hejja Elarre!!

Ny dag, nya tag!!


Random bild från Röda sten.

Det är mycket plugg nu, därför får inte planeringen gå längre än en dag i tag. Eller det måste den ju. Eller va? Oj vad tidigt det är.

Åh nej, inte igen...

Idag skulle vara en lättnadens dag då jag skulle hämta ut min cykel och därmed kunna ta mig fram som en blixt i Umeå. Jag hämtade den och allt såg bra ut. Efter ca fem minuter insåg jag att däcken inte var så bra pumpade, eftersom den stått ute hela vintern, tänkte jag. So far so good... jag gick med cykeln till en pumpstation. När jag klev på cykeln igen kunde jag nästa se luften pysa ur framdäcket. PUNKA!! igen... Dagen blev plötsligt en otroligt sorglig dag.


Fler cykeldelar:

Del 1
Del 2
Del 3


Inte

Vi behöver INTE bo i ett hål i marken till hösten, som vi befarat en stund. Idag fick vi nämligen reda på att vi fått den lägenhet vi varit och kollat på. En trea till och med!! Yeehooo!!

Ojdå

Idag var jag jätte spontan-hungrig. Så jag och J bestämde oss för att jag skulle äta på max och han ta en dricka. Kassörskan ställde enbart fram J:s dricka så jag tog den och lämnade till honom för att sedan gå tillbaka och vänta på min mat. Då visade det sig att jag tagit en annan killes dricka för kassörskan var helt förvirrad att den var borta. Jag försökte se oskyldig ut. Sen blev kassörksan ännu mer förvirrad när hon insåg att hon inte redan hade hällt upp mina två drickor och muttrade: "småungar som springer och stjäl drickor". Ojdå.

Förövrigt har jag lämnat in min cykel på reparation. Det blev inte Alvars cykelservice denna gång, utan Bulleribocks loppishandel. Jag hoppas bara att de inte säljer min cykel... Ojdå.

Jag har för övrigt beställt en ny telefon. Ojdå.

Ny header

Som ni kan se har jag nu en lite somrigare och gladare header. Japp, våren har även nått Umeå(förutom att jag hört rykten om att det snöade imorse).

Hemresan är bokad till Valborg. Det blir tåg för min del, för jag litar inte på vulkaner. Jag har några intensiva pluggveckor framför mig, men jag fick VG på förra momentet, så det skall nog gå bra. Ungefär så ser läget ut.

Bye.


Grattis Lisa


Grattis syster yster på 18-årsdagen!!
Kramar!!

Flodhästen


Den här fina tröjan har jag köpt till den lilla bebisen. Självklart med flodhästar på. Snart får jag också träffa lilla bebisen!! Äntligen!!

Soppa

Jag har hittat på ett jättegott recept på soppa. Du behöver:

En halv falukorv
3-4 potatisar
två halvstora morötter
en burk krossade tomater

Tärna potatisarna och morötterna. Koka tills de blir typ mjuka.
Tag en ny kastrull och blanda de fyra ovanstående ingredienserna plus 2 glas vatten.
Pressa i en vitlöksklyfta om du gillar det. Salta lite. Häll på lite tomatpuré. Använd lagom med sambal oelek. Smaka lite grann. och om det fortfarande inte är starkt som starke adolf häll i lite chilipeppar.
Väldigt lätt, gott och fritt recept. Kryddor efter behag!! Det är medvetet att jag inte lagt upp en bild på detta mästervärk eftersom soppa inte gör sig rättvis på bild. Det lyckas alltid se ut som nåt annat. Ja.

FruktstundFruktmys i Um-Ä!!

Grattis Anna

Grattis på 21-års dagen Anna!! Hoppas allt är kanon!!

Promenad runt sjön


Mamma solar och dricker lite kaffe i vårsolen på vår tre-timmars promenad runt Nydalasjön.

Jag drack också kaffe och åt gamla pepparkakor som jag hittade hemma.

God Natt!!

På stan


På stan hittade jag och mamma en spännande second hand butik i en källare. Den var fullproppad med gamla kläder och annan bröte. Dit ska jag gå igen en dag.

Påskhelgen

Jag och J tillbringade påskhelgen i Undersåker strax utanför Åre i J:s pappas stuga.


J och hans syster Sanna.

I bakgrunden ser man Åreskutan.

Promenad, promenad.

Vi träffade Karin i Åre, hon hade en fin lila jacka och var jätteglad som vanligt!!

I Åre var det jätte mycket sol till skillnad från Ume-Å.

Jag och J i väntan på tåget till Östersund. Vi hittade vår Tyroler-kamrat Stiegl till ett egentligen oöverkomligt pris.

Leker med Tyroler-vännen.

Gott Gott.


Hej då.

Försökt.

Igår gjorde jag en rejäl ansträngning av att försöka få upp låset på cykeln. Detta är del två av mitt lilla cykelproblem. Om ni missat det kan ni läsa om det här. Jag började med att införskaffa en cool liten billig såg från Clas Ohlson. Jag kom igenom rosten på låset hyfsat fort. Sedan hände det inte så mycket mer. De som har sett filmen nyckeln till frihet kan nog förstå hur jag kände mig. Det hände ingenting. I filmen kommer huvudpersonen längre på sin lilla hammare än jag gjorde på min såg. Nu måste jag bara ha en bibel som jag kan gömma sågen i.Godnatt. Imogon bitti bär det av till Östersund.

RSS 2.0