Fläderblomssaft.


Ingredienser:

30 st fläderblomsklasar
3 st stora citroner
1.5 liter vatten
1.5 kg strösocker
50 g citronsyra

Det blir ca 2 ½ l saft


Gör så här:

1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.

2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.

3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.

4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.

5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.

6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet.)

Det fanns ca 1000 recept och lika många tips och råd till på hur man gör fläderblomssaft, men jag tog mitt recept härifrån.

Kommentarer
Postat av: carro

godaste saften alltså! eller blev den bra? trodde det skulle va mer avancerat. duktig du e!

2011-07-11 @ 23:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0