I helgen...


... har jag åkt båt, solat och badat i havet för första gången för i år...

... gått promenader på öarna i fjorden...

...och hittat ett charmigt? dass...

...träffat syster yster och mamma och pappa...

...försökt få min syster att spela monopol, hon stod ut en timme ungefär.

Idag har jag träffat Carro...

...och Milla och varit på stan hela dagen...

...efter det åkte jag och Lisa till farmor och fikade, jag fick med mig den här burken som farmors faster hade i sitt bageri innan andra världskriget.

Surströmming.


Välkommen till chefens sommarstuga.

Där bjöds det på surströmming, potatis, tunnbröd m.m.

Alla var imponerade att jag åt och gillade det, jag var förvånad att det inte luktade SÅÅ äckligt som jag förväntat mig, även om det luktade rätt illa i alla fall. Jag kan om jag nu vill titulera mig jämte (jämtlänning). Men det återstår att se. Det nämndes också en löneförhöjning nu när jag ätit surströmming, synd bara att jag jobbar för kommunen.

Chefen hade fina blommor.


Nu är jag hemma i Halland. Jag är inte förvånad att Göteborg välkomnade mig med regn.

Fisk och tomatsoppa.

Här komer ett recept på fisksoppa som är för enkelt för att vara sant, typ. Kanske inte passar i södra Sverige, eftersom ni har så himla VARMT DÄR!!! Det verkar dessutom bli lagom med regn tills jag kommer ner nästa vecka. Kul. Åter till soppan:


Detta behöver du: fisk, gärna olika bitar som den här påsen från Findus, Keldas färdiga tomatsoppa, wokgrönsaker på burk, paprika och lime...

... samt dessa kryddor, som är goda till alla fisk-och skaldjursrätter!

Stek fisken och krydda lagom med kryddorna ovan.

Häll i tomatsoppan och wokgrönsakerna i en kastrull och låt koka upp.

Hacka paprikan och häll i den och fisken i kastrullen med soppan, pressa i massa lime.

Voilá!
Här är en hungrig pojkvän som gillade maten.

Välkommen.


I sommar är jag skriven i Östersund, då får man tydligen så här mycket papper som nyinflyttad + lika mycket till som jag redan slängt...

..men lite gulliga är dem också, för jag har fått en liten liten pin som är ungefär 1x2 cm. Hade de vetat att jag skall flytta om en månad igen kanske de inte hade gjort sig allt besvär, jag känner mig nästan som en lurendrejare när jag nu blivit så väl omhändertagen av staden. MOoooOOOt Umeå och nya välkomstbrev, säger jag.

Han kom in!!

J kom in på utbildningen han sökt till hösten!! Yeayy!! Grattis!!


Sy sy.Mitt första verk med min nya symaskin, roligt roligt!

Symaskin


I lördags hämtade jag min symaskin. Den är så himla fin och den verkar gå bra också. Tur att jag hade lagt undan lite födelsedagspengar, annars hade den inte kunnat bli min! Nu ska jag gå och umgås med den lite, eller höll jag på och tvätta? Määä.

Plåtniklas.

Åh, alltså, det är så fint med gamla plåtburkar, idag var jag och Karin på loppisen i stan o såg massa fina, synd bara att man är så otroligt fattig! Men sen blir det plåtburksköp vill jag lova!!


En sån här fin burk har colorelle.blogg.se. Jag vill med ha en, så nu får alla mina läsare gå hem och leta så att jag med kan få en sådan!! marsch!!

Picknick och grillpartaj.


Jag och J bestämde oss för att äta lunch och ha picknick vid Storsjön, mysigt och svalkande.

Vi åt våra grillrester från dagen innan,

När jag låg i gräset fick jag massa eksem, men sen försvann dem.

På kvällen bar det av till Joel där det hölls grillfest...

...med en riktigt somrig och god bål...

... Joel och hans bror hade införskaffat röda muggar som de brukar ha på high school fester i amerikanska filmer, så vi kände oss lite sådär amerikanska med bål och röda muggar.

En massa gott slängdes på grillen.

Men den som inte grillade klättrade i träd.

Vi satt ute tills det började regna, och det var inte alls kallt, sommaren har förhoppningsvis även nått Östersund.

Ett litet tag spelades Gyllene tider och jag kände mig extra nöjd, sen protesterade norrlänningarna.

Hoppas ni har haft en lika bra helg!!

Smurfhits 1.

Det är smurf fest hos mig oOOOHOHoooOO
du är gäst här hos mig OoohoOOhoOO
och vi ska smurfa
smurfa mest här hos mig OOhooOOHOO
så kalasbra
nu ska vi smurfa, vi ska!!


(Original: It's a beatiful life, Ace of base)


Nostalgi: jag hade ingen cd-spelare på den tiden, så min morbror hade spelat över cd-skivan till ett kasettband som gick varmt en lång period innan jag fick andra idoler i mitt liv.

Lets GO Bandanas!!När man skriver en kommentar på någons blogg måste man oftast verifiera sin kommentar så att det inte går att skicka ut spam-kommentarer...typ.
Ibland är de där slumpvisa verifieringarna väldigt konstiga, som när jag skrev på Millas blogg kom den här upp. Menar de att det är en person som har en så otroligt stor bandana så att han/hon är "i" sin bandana? Eller i alla sina bandanas? Det låter lite som ett uttryck från 70-talet, som i " äh, du vet jag är upptagen i helgen, jag ska in bandanas"...typ.

Vykort.

Idag fick jag ett vykort på posten av Anna, det är så himla roligt att få sådan post. För då vet man att någon tänkt på en. På baksidan av Madeleine står det bland annat att de på coop reade ut vykort med Madde och Jonas för halva priset. Men ett sådant ville inte Anna skicka till mig. Jag brukar få post av mormor ibland också och från mina vänner som reser. De där vykorten och breven förgyller min dag när jag vet att det är 100 mil hem till er och att vi inte kommer ses på ett tag.

 

Over and out.


RSS 2.0